lördag 7 mars 2015

Kyckling med Pico de Gallo och ris

 photo IMG_20150307_184627_zpsfurlxwbd.jpgDet här var en mycket välsmakande och kalorisnål rätt (drygt 310 kcal per portion, om vi räknade rätt)! Den var inte jättesvår att göra heller.

Den animaliska komponenten i rätten är stekt kycklingfilé. Skär i bitar och vänd dessa i mexikansk kryddblandning [se här]. Det behövs självklart lite smör att steka i. Vi använde 150 gram kycklingfilé per person.

Sedan har vi grönsakskomponenten; en enkel Pico de Gallo. Vi delade på en gjord på:

100 gram tomater
2 msk koriander (vi använde frusen)
1/2 medelstor rödlök
1 vitlöksklyfta
1 chilifrukt (vi råkade ha en grön hemma)
1 lime, hälften av skalet, det mesta av saften
salt och peppar

Finhacka (eller kör i matberedare) tomater, rödlök och vitlök. Dra ner i en skål med koriander, limesaft och rivet limeskal. Salta och peppra. 

Koka ris. Vi räknade med 100g färdigkokt ris per skalle.

På bilden ovan ligger komponenterna separerade. Men när det är dags att äta så skall de blandas till en enda härlig röra! 

Jättegott! Det här ska det ätas mer av! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar