Så där ja! Andra försöket att göra musslor hemma gick betydligt bättre än det förra!
Vi använde detta recept, för två personer:
1 nät musslor (1 kg)
2 dl vitt vin
5 dl hummerfond*
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
Svartpeppar i korn
1 tsk sellerisalt
Lite olivolja
Skölj musslorna i kallt vatten, rensa bort skräp från dem och släng dem som är skadade eller helt öppna.
Fräs upp grovhackad gul lök i olivolja i en stor kastrull, slå på vitt vin och hummerfond (3 matskedar bong i 5 dl vatten), pressa i vitlök och släng ett halvdussin eller fler pepparkorn och en tsk selleri-salt. Rör runt och koka upp. Häll i musslorna och koka för fullt under lock i två minuter. Ta av locket, vänd runt musslorna och koka ytterligare tre minuter under lock - men lämna en glipa öppen. Sedan är det bara att ösa upp och äta!
Vi åt förstås det hela som moules-frites, med hjälp av vår nyinförskaffade fritös!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar