torsdag 19 mars 2015

Korvinus

 photo IMG_20150319_193523_zpscbjba5xz.jpgInte den snyggaste maten i världshistorien, men väldigt god! Ingredienserna är följande, per person:

En puszta
En halv gul lök
En halv spetspaprika
En deciliter matyoghurt
Jägarmix*
Ris
Torkade tranbär

Pusztan, som är en ungersk korv kryddad med vitlök och paprika, skivas och steks tillsammans med hackad gul lök och bitar av paprika. När korven blivit lite brynt och grönsakerna blanka drar man ner matyoghurten och kryddar den med... Ja, jag använde "Jägarmix" (senapsfrö, kummin, persilja, lökpulver och peppar) som jag köpt på nya favoritstället Stockholms Aeter & Essencefabrik. Rör runt och slabba upp på tallrik.

Till detta räknade vi 100 gram kokt ris per skalle. Beroende på rissort och tillagningsmetod kan vikt- och volymförhållandet mellan okokt och kokt variera högst avsevärt. Riset piffades upp med 15 gram torkade tranbär per skalle.

Jättegott, detta. Faktiskt utomordentligt smaskens! Mumma!

Energivärdet beräknas till 584 kalorier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar