onsdag 22 juli 2015

Något slags spansk-mexikansk meny

 photo Flag_of_Spain_and_Mexico_zps35lyyywn.png


Den här menyn är inspirerad av vad vi bjöd på i lördags.

Fördrink och aptitretare

Nachorolls (färdigköpta, finns många sorter), eller om man vill vara supernyttig: frukt, exempel Piel del Sapo - grodskinnsmelon - eller någon annan söt melon.

Paloma Especial - drink på tequila, aperol, limejuice,agavesirap och 7up Free. 

Huvudrätt

Kanderad ugnsbakad fläskfilé. Bryn en fläskfilé i smör. Rulla den i brunt socker, torkad persilja och lökpulver. Stoppa in en stektermometer och kör den i ugn i 175 grader tills innertemperaturen är 70 grader. 

Servera med stekt majs. Du steker i panna med smör, kryddar med svartpeppar och rökt paprikapulver. Stek ordentligt. Majsen ska få ordentliga bruna fläckar innan den är färdig.

Alternativt har man en mindre mängd stekt majs och låter bulken av kolhydrater utgöras av Papas Arrugadas, saltkokt potatis. 

En bra sås till är Mojo Rojo. Det är en vitlökspotent tomat- och paprikasås med olivolja och cayennepeppar. 

Till huvudrätten dricker du vin eller varför inte, som vi gjorde, Sangria. Föredrar någon öl kan rekommendera, om man vill följa det spansk-mexikanska konceptet, den på Systemet nyinkomna Negra Modelo

Efterrätt:

Paletas. Mexikansk isglass. I lördags bjöd vi på isglass med melon, lime och tequila men ett annat hett tips är Flor de Jamaica - hibiskusisglass. 

Vill man istället vara brutalt onyttig kan man ta vaniljglass och hälla Dulche de Leche över den. 


Ostbricka:

Getost och surdegskex. Till detta dricker man sherry. Den vi använde i lördags var inte tillräckligt söt, tycker jag. En Real Tesoro [8230] hade varit bättre. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar