tisdag 7 juli 2015

Fuskasiatisk macka och shandy

 photo IMG_9223_b_zpsaqfmnjzg.jpg

Jahopp! Snabb mellanlandning för lunchrast mellan två arbetsuppgifter. Snodde ihop denna fuskasiatiska macka:

1 franskbröd, 80 gram

60 g purjolök stekt i en skvätt sesamolja och lite risvinäger
100 gram lättstekt, rökt kalkon (riven i bitar) med några droppar sriracha
Några nypor kimchi

Jättegott. Till detta drack jag en enkel shandy gjord på det thailändska fulölet Chang (3,5%) och en "lemonad" som jag gjorde häromdagen på överblivna frukter:

 photo IMG_9233_b_zpspkmyojtx.jpg 3 lime, saften
1 apelsin, saften
1 citron, saften
1 dl Sukrin Gold
1 liter vatten

3 dl öl, 3 dl lemonad = shandy

Chang är i praktiken odrickbart som det är, men precis som med Carlsberg och andra ljusa spindelpiss-öl så går det utmärkt att blanda med lemonad. Det man får då är en lite skum men alls inte illasmakande läskedryck som passar förvånansvärt väl ihop med smörgåsar. 

Hela måltiden, dvs smörgås + shandy = knappt 500 kcal. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar