måndag 20 juli 2015

Getost- och chorizomacka

 photo IMG_9708_b_zpskgwfveq0.jpg

Jag hade utan problem kunnat äta tre gånger så mycket av den här lunchen, för den blev riktigt, riktigt god. Det är alltså minibaguetter från ICA, sådana där man köper halvbakade och gräddar färdigt i ugnen hemma. På dem femtio gram Chavroux; krämig, syrlig, bredbar getost från Frankrike. Och ovanpå getosten tunna skivor (33 gram) med en spansk pepparchorizo. Och så några inlagda turkiska gurkor från Sevan.

Svårt att uppskatta det exakta kalorivärdet på korven men att döma av vad annan chorizo/salami ligger på och det faktum att den inte kändes hysteriskt fet så gissar jag att det handlar om kanske runt 280 kcal/hekto = närmare 100 kcal för åtta tunna skivor med andra ord. Uppskattar att hela lunchen rockade loss på 450 kcal. Det kan vara lite mer men... Det skulle kunna vara mindre också. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar