tisdag 14 juli 2015

En tur till Brygge

 photo IMG_9485_b_zpsjimfr0ao.jpg

Brygge, eller Brugge eller Bruges är en stad i Flandern i Belgien. Jag var där bara över dagen för några år sedan, vilket gav mersmak. Nu åkte jag och hustrun dit över en förlängd helg för att fira min fyrtioårsdag. Vi hade otur med vädret men den första heldagen där blev fantastiskt fin. Brygge är en jättefin liten stad med massor av gamla hus, vindlande gator, kanaler, affärer, restauranger, kaféer och barer. Jag kan varmt rekommendera följande ställen som vi besökte:

Gingerbread Tea-roomSint-Amandsstraat 29. Där åt vi frukost två dagar i rad och eftermiddagsfikade en dag. De har utmärkta frukostar, om än lite märkliga, eftersom allting serveras på en bagle. Även omelett med bacon serveras på bagle. Enligt min föga ödmjuka mening hade de det bästa kaffet i staden (espresso-lungo-style), så pass att jag betalade för en extra kopp varje gång. Nej, påtår ingår inte i Belgien.

Bra kaffe drack vi också på Vero CaffèSint-Jansplein 9. De hade fint bryggkaffe av det slag vi dricker hemma och vi testade veckans "slowbrew". Smakade alldeles utmärkt. Trevlig omväxling till det vanliga belgiska kaffet. 


 photo IMG_20150711_215042-1_zpsx3qtyvt7.jpgEllis Gourmet Burgers på Sint-Katelijneplein 4 åt vi helt fantastiska hamburgare. Vi tyckte båda att våra burgare var bland de godaste vi någonsin ätit. Pommes Frites var inte märkvärdiga på något vis men det struntade man i för burgarna var verkligen helt ljuvliga. De hade kunnat vara ännu ett strå vassare utan den larviga isbergssalladen men... Ellis rekommenderas å det varmaste!

Vi var inne i en radda olika ölaffärer men gillade nog bäst ändå The Bottle ShopWollestraat 13, på grund av kombinationen av bra standardsortiment, en lokal som går att orientera sig i och den utmärkta servicen. Vi fick till och med tips på bra ölbarer från mannen bakom disken när han fick veta att belgiskt öl inte är jättestort i Sverige! Tyvärr var ställena små och överfyllda med folk när vi hittade till dem men... Ändå!  The Bottle Shop hade också börjat sälja svindyrt gin och whisky men vi koncentrerade oss på ölen.

Sist men inte minst vill jag varmt rekommendera baren med det underbara namnet Groot VlaenderenVlamingstraat 94 som vi besökte två gånger, första gången för en GinFizz (gin, surt och sött, äggvita och sodavatten) och en Dark 'n Stormy (Black Seal Rum och Ginger Beeer) - andra gången för en Sparkling Gold (fnittervatten, St Germain och nåt mer) och en Bramble (gin, citronsaft, sockerlag och björnbärslikör). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar