tisdag 28 juli 2015

Rostas och risotto

 photo IMG_0008_b_zpsbeeaf7yy.jpg

Det här gjorde inte ont någonstans! 

'Otton är klassisk risotto - hustrun lagade extra häromdagen och testade vår nya vakuumförpackare (en sous vide-kokare är beställd). Risotton plockades fram ur påsar och värmes upp i stekpanna med lite vatten. 

Köttet är rostasfile. Vi köpte den i stek. Den bryntes och blev sedan "rubbad" (gniden) med hyfsat generösa mängder chiliflakes, lökpulver, svartpeppar och salt. Den fick ligga med kryddorna över natten och stektes sedan i ugn (150 grader, varmluft) till en innertemperatur på 60 grader, vilket är precis på gränsen mellan "medium rare" och vanlig "medium" (enligt ICA). Ugnstermometern är din vän, kom ihåg det!

Perfekt smakkombination. Hur gott som helst. Det här vill jag äta igen - och det snart. Härligt, kryddigt, saftigt kött! Underbar salt risotto!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar