lördag 25 juli 2015

Terre di Cariano Amarone

 photo amarone_zps1ekgdmx4.jpgFör att fira löning och inledningen av Anna-Carins semester kostade vi på oss ett lite dyrare fredagsvin än normalt. Nu blev det en Terre di Cariano Amarone della Valpoliciella [3122] för dryga tre hundralappar. Vi tyckte det var riktigt gott. Det är definitivt ett vin som ska ackompanjera mat för att komma till sin rätt. 

"Nyanserad, kryddig smak med inslag av fat, mörka körsbär, salvia, romrussin, choklad, lakrits och kanel" skriver Systembolaget. Jag kan inte påstå att jag kan identifiera de där olika exakta smakerna, utom möjligen då körsbären. Men det är mycket smak och det är ett fylligt, fruktigt, lite syrligt vin som inte smakar blaskigt, urvattnat eller klent någonstans men samtidigt inte är så bastant att det dödar maten. Det man får för de där dryga tre hundralapparna är något rejält och synnerligen tillfredsställande.

Bolaget rekommenderar det till smakrika rätter av lamm-, nöt- eller viltkött eller till hårdost. Vi drack det till stekt balltip (fransyska), hemgjorda pommesfrites och smörstekt sparris och det var en fantastiskt bra kombination.

Rekommenderas. Det här kan jag absolut dricka igen. Har förvisso druckit godare Amaronevin - men då har det kostat rejält mycket mer också. Så det här ger, smakmässigt, mycket pang för pengarna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar