måndag 6 juli 2015

Päronisglass

 photo IMG_9211_b_zpsxbesydte.jpgJag har haft två burkar med Del Monte konserverade päron ståendes i skafferiet jättelänge, och nu gick bäst-före-datumet ut på dem. Jag behövde använda dem till något, så jag snodde ihop denna vuxenglass som ett rent experiment. Dessbättre resulterade det i en mycket god isglass!

2 små burkar inlagda päron
2 dl päronlag
1/2 dl agavesirap
1/2 dl päronlikör
1 dl limesaft

Häll av päronen men spara två deciliter av lagen. Kör frukten, lagen, agavesirapen, den hemkörda päronlikören och limesaften i en mixer tills du fått en slät men krämig gegga. Häll upp i en skål och ställ in i kylskåpet och låt svalna. Ta fram efter ett antal timmar när den blivit kall, rör om ordentligt och häll upp i glassformar. Jag använde förstås mina Zoku Classic. In i frysen. Om 8+ timmar har du jättegod päronisglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar