måndag 20 juli 2015

Dragonsenapskyckling med sparris och getostbaguetter

 photo IMG_9730_b_zpslfepspt6.jpg

Ibland när man improviserar så blir det bara skräp. Ibland blir det knasigt lyckat. Detta är ett exempel på det senare. Det var rea på kycklingfilé på ICA och vi köpte hem utan att egentligen tänka på vad vi skulle göra med den. Men sparris hade vi och jag köpte ju minibaguetter och Chavroux-ost till min lunchmacka och det fanns apstark dragonsenap från Edmont Fallot i köket och det ena gav det andra...  

Bryn en kycklingfilé lätt i en liten klick smör. Smörj in ovansidan med dragonsenap, på med svartpeppar och lite lökpulver. Stoppa en termometer i kycklingen och in i ugnen tills den nått 72 grader i innertemperatur.

När kycklingen nått ungefär 60 grader kan det vara läge att steka sparrisen (minus de tjocka träiga nederdelarna, som du skär bort)... I lite mer smör. Peppra den.

Minibaguetterna (färdiga eller halvgräddade som du förberett tidigare) bres med Chavroux.


Otroligt smaskigt, detta. Kyckling som man ugnssteker med termometer blir sällan annat än perfekt och kryddningen med stark dragonsenap var helt suverän och gick fint ihop med sparrisen och den härliga getosten. En riktig fullpottare. 

Energivärde? Drygt 500 kcal blev min middag på, men det beror givetvis på hur stor kycklingbit du tar, hur mycket smör du använder och hur tjockt getostlagret blir på brödet...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar