tisdag 14 juli 2015

Papas Arrugadas

 photo IMG_9904_b_zpsvtlevdjv.jpg

Potatis kan tillagas på ett närmast oräkneligt antal sätt. Det här är papas arrugadas, "skrynkliga potatisar". Det är potatis som man kokar i mycket stora mängder salt. Rätten kommer från Kanarieöarna och är en del av ögruppens traditionella kök. Som vanligt finns det olika recept som alla med stor auktoritet hävdar att det är så här man gör riktiga papas arrugadas. 

För två personer:

1/2 kg små potatisar. Man ska använda så små potatisar man kan hitta och under säsongen för färskpotatis är sådana att föredra.

1½-2 dl salt utan jod, gärna havssalt.

Skrubba potäterna rena, släng dem i en kastrull. Häll salt över dem och slå sedan på vatten tills potatisen precis är täckt. Koka upp och puttra på (utan lock) tills potatisen är mjuk. Koka gärna lite till. Slå av. Potatisarna kommer skrynkla sig (*) och få en saltskorpa. Servera, ät och njut. Jättegott! 

(*) Ibland skrynklar de sig inte så mycket, det gör inget. 

Rejäla ändringar i posten 26/7-2015

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar