tisdag 14 juli 2015

Potatis Boulangère

 photo IMG_20150215_093532_zpsw6syohq3.jpgEftersom jag nu adderat taggen "potatis" måste jag självklart blogga om olika potatisrecept separat också. Den här varianten, potatis Boulangère, var det ett bra tag sedan vi åt men det var jättegott. Följa kräver följande för fyra pers:


600 g fast potatis
3 gula lökar, skivade
En rejäl näve färsk timjan
2 lagerblad
3 dl vitt vin
3 dl kalvfond (bong koncentrat + vatten)
100 g smör
salt

Ugnen på 180 grader. Potatisen ska skäras i 3 mm tjocka skivor (hurra för skärmaskin - mandolin går också bra). Löken steks i smör i en stekpanna i cirka 5 minuter för att få rätt mjukhet. Tillsätt timjan, lagerblad, vin och fond och låt koka 5-10 minuter. Sedan ska löken (och vätskan) varvas med skivad potatis i en ugnsform. Mellan varven i formen ska det på salt. Ovanpå alltihop toppar man med potatis och rejäla klickar smör. Sedan skall rätten bakas mitt i ugnen i cirka 45 minuter tills potatisen fått fin färg.

Se för övrigt ursprungsposten [här]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar