söndag 26 juli 2015
Ugnsstekt kalkonbröstfilé, Papas Arrugadas och Mojo Verde
En utomordentligt god rätt, detta! Ugnsstekt kalkonbröstfilé panerad i farinsocker, persilja och rökt paprikapulver, serverad med Papas Arrugadas och Mojo Verde.
Kalkonen (2 portioner):
Tag en kalkonbröstfilé och bryn den i stekpanna. Rulla den i en blandning av brunt farinsocker, persilja och rökt paprikapulver (2 tsk av varje). Stick sedan in ugntermometer, lägg filén i en ugnsform och sätt in i ugn på 175 grader. Kalkonen är färdig när den nått 72 grader.
Papas Arrugadas (2 portioner):
Se posten om Papas Arrugadas.
Mojo Verde (4 små portioner):
Färsk koriander brukar säljas i krukor eller i små knippen. Hur stor en kruka/ett knippa är varierar förstås. Men om vi utgår från att det finns något slags "typisk kruka" och ett "ungefärligt standarknippe" så behövs antingen en halv kruka eller ett halvt knippe.
1/2 kruka/knippe färsk koriander
1 vitlöksklyfta
2 krm mald spiskummin
2 krm salt
1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 dl olivolja
Hacka koriandern och vitlöksklyftan grovt. Ner med alla ingredienser i en bytta. Mixa slätt med mixerstav. Servera rumstempererat.
Energivärde: Med en kalkonbröstfilé på 340 gram och 1/4 dos Mojo Verde per person går den här middagen på runt 470 kalorier. Var försiktig med olivoljan!
Etiketter:
fågel,
middag,
potatis,
såser & röror
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar