tisdag 21 juli 2015

Yellow Kraken's Eye

 photo IMG_9772_c_zpspmtdugnv.jpgDet regnar och är kallt. Men man kan ju alltid låtsas att man befinner sig på något mycket varmare och trevligare ställe - ett där en sådan här drink verkligen skulle vara på sin plats. 

För att göra en Yellow Kraken's Eye behöver du ett blandarkärl med is och i det drar du följande:

4 cl Kraken Rum
2 cl Cointreau
3 cl limejuice
1 dl ananas- & apelsinjuice
2 stänk Angostura Bitter

Rör runt så allt blir kallt och fint och sila sedan över i ett Hurricaneglas eller annat högt glas fullt med is. Toppa upp med 7up eller Sprite. Rör om försiktigt med lång sked. Tryck sedan ner en skiva apelsin på sidan så du får ett stort fint "öga" som stirrar på dig!

Det går självfallet att göra den här på annan smaksatt rom, eller på annan rom överhuvudtaget - men Kraken är ju kryddad med vanilj och blandade julkryddor, så smaken blir ju inte den samma då.


Drinken är halvsöt, alls inte sliskig. Fruktig och frisk. Lite syrlig från limejuicen. Intressanta kryddtoner från Kraken och Angostura.

Kraken är för övrigt en riktig höjdare som jag fick span på förra hösten och smakade första gången efter att ha inhandlat en flaska på Riga-båten. Den tog slut snabbt efter ett par festliga middagar med diverse drinkexperiment men den finns lyckligtvis i Systembolagets beställningssortiment [86855]. 

Det finns mycket gott man kan mixa ihop med Kraken! Några exempel:

Kraken Hurricane
Algae in the pool
Kryddig Kuling
Cream of Kraken

Dr Octopus Cocktail

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar