onsdag 1 juli 2015

Kyckling, räkor och ris a la Cajun

 photo IMG_20150701_190830_zpsagkbvf6p.jpgDagens middag - enkel men väldigt god. Vi hade skivad smörgåsmat över sen tidigare i form av rökt kycklingbröst och köpte till lite skalade, färska räkor. Det är förstås dyrare än att köpa räkor i lag men det är också mycket godare. För denna måltid användes följande, per skalle:

60 gram rökt kycklingbröst
100 gram skalade räkor
100 gram röd paprika
100 gram gul lök
50 gram okokt vitt ris
1/4 röd chilifrukt
Cajunkrydda
Sellerisalt
Smör till stekpannorna

Koka riset. 

I den ena stekpannan steker du grovskuren paprika och lök och finhackad chili tills de fått den rätta blanka uppenbarelsen. Krydda då med sellerisalt för den heliga Cajun-treenigheten paprika-lök-selleri.

I den andra stekpannan steker du först rivna skivor av kycklingbröst som du kryddat med en tesked Cajunkryddning. När det är färdigt tar du ut det ur pannan, rensar den och slänger på räkorna och ytterligare en tesked kryddning. Räkorna ska bara värmas upp, det går mycket snabbt för nu är pannan het.

Lägg upp på tallrik med riset. Sedan, när du sitter till bords, rör du ihop alla ingredienserna till en härlig röra. Ät och njut - detta gör inte ont någonstans!

Energivärdet på denna smakliga, kryddiga spis är cirka 400 kcal per portion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar