måndag 20 juli 2015

Negra Modelo - mexikanskt mörkt öl

 photo negramodelo_zpstnn161ek.jpgEller ja... Mörkt och mörkt... Det är väl snarare bärnstensfärgat. Det här är en nykomling på systembolaget och som jag just nu gärna prövar allt möjligt mexikanskt så fick det bli en Negra Modelo [1628 ] till middagsmaten. 

Nej, det är ingen märkvärdig öl. Men det är ingen dålig öl heller. Den är, som man säger, balanserad. Den drar inte iväg åt något konstigt håll. Den är inte för söt, inte för sur, inte för sträv eller något sådant. Den är... Lättdrucken. Den är snäll. Den har en lätt fruktighet och någon antydan till karamell. Det finns lite citrus och den där brödigheten som man normalt finner hos mörkt öl. Den är läskande. 

När jag smakade ölen utan mat till var den rätt trist. Men efter några tuggor mat med rejäl smak (i det här fallet dragonsenapskyckling) vaknade den till liv och blev riktigt trevlig. 

En helt okej, klart godkänd öl som inte är särskilt dyr (16:90 kr) och inte är för stark och inte för kaloririk heller. 159 kcal för en flaska enligt Ratebeer. I jämförelse är det 139 kcal i en burk Coca-Cola av samma storlek. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar