söndag 12 juli 2015

Grand Brapple Sour

 photo sourapple_b_zpsv3y8wpk7.jpgDen holländska spritjätten DeKuyper tillverkar en Sour Apple Pucker [80725] som i mitt tycke är bättre än Sourz Apple [654] som finns i var och varannan systembolagsbutik. Den är dessutom aningen billigare. Finsmakare rynkar förstås på näsan - det här är fråga om tämligen vulgär likör, inget för förfinande smaklökar. Den syrliga äppelsmaken är syntetisk, det hela har en distinkt aura av laboratorium och godisaffär. Och ibland är det precis vad man vill ha.

En riktigt tarvlig men samtidigt god fulcocktail man kan göra på Sour Apple Pucker är denna: Grand Brapple Sour


För den behöver du brandy. Tänk inte ens tanken att använda fin konjak ihop med Sour Apple Pucker, det får bara inte hända! Billig Eau-de-Vie [385] eller den prisvärda, enkla men goda Bardinet [369] (som jag rekommenderar) är vad som behövs! 

Receptet är:

2½ uns brandy (Bardinet)
1 uns Sour Apple Pucker (DeKuyper)
1 uns citronsaft
1 uns sockerlag 1:1

Ett uns är som vanligt 3.3 centiliter. 

Ner med allt i en shaker med is, skaka våldsamt under 15 sekunder, sila upp ett stort cocktailglas eller annat lämpligt kärl. Det här är en rejält stadig drink med lite märklig men alls inte oaptitlig smak. Rekommenderas för de där tillfällena där man helt enkelt inte känner för något avancerat men samtidigt inte är nöjd med bara en simpel grogg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar